Nieuws en exposities

2021  januari. Duo-tentoonstelling met Joos van der Zanden:  WHAT ELSE, JOOS? Een uitdaging aan elkaar om tijdens de Corona-lockdown samen een expositie bij POPOP op te bouwen met oud en nieuw werk. Bezoekers konden individueel op afspraak langskomen.

2020  augustus. Deelname aan 60 + 1. Een tentoonstelling bedacht door Diederik Grootjans met portretten  “Ik wil wel weer eens portretten maken. Ik maak een portret van jou en jij maakt er een van mij, daarna ruilen we de werken.“ Ik deed mee met een videowerk van een ontmoeting met Diederik op de fiets.

2019  november. Deelname aan tweede editie van ARTE DE PRESENCE.  Performance: Als we boeken weggooien……..

2019 oktober/november. Solotentoonstelling bij de Emonszaak Nijmegen. Installaties:   1. Iedereen wil weleens onder de tafel zitten  2. Boekenkast “Kijken in de verte”   3. Leeg.

2019  16 juni. Deelname aan ARTE DE PRESENCE, een nieuw platform voor Performance Art, opgericht door Petra de Vries en Daniëlle Brans. Zij organiseerden bij POPOP een middag met performances en installaties. Joos van der Zanden en ik deden mee met een performance getiteld: DE STRIJD TUSSEN CURATOR EN ARTIST, gebaseerd op onze eigen ervaringen met kunstenaars bij POPOP.

2019   14 april. Deelname en organisatie: Open Dag EXPOOOST in de Vliere- en Elzenstraat. Bij POPOP hebben wij voor deze dag alle kunstenaars uit de gebouwen uitgenodigd mee te doen met de PILAARHEILIGEN. Een expositie op en aan de pilaren in de ruimte van POPOP.  18 kunstenaars deden mee, waaronder ikzelf.

Daarnaast heb ik in mijn eigen atelier mijn ruimtelijk werk De Tornado tentoongesteld, samen met een aantal Binnenste-Buiten-Boeken met landschap. In de open ruimte van het Vlieregebouw hing mijn Kimono.

2019  15 t/m 17 februari. Deelname aan Expositie De Warme Salon, georganiseerd door Diederik Grootjans en Ans Broeders in samenwerking met POPOP. 50 kunstenaars uit Nijmegen en daarbuiten toonden erotische kunstwerken. Ik heb ook meegedaan met een ruimtelijk werk: Benen.

2019  1 januari Oprichting van een nieuwe editie van POPOP. Samen met Joos van der Zanden beheer ik het souterrain van de oude Montessorischool aan de Elzenstraat 4b. Het is een prachtige grote open ruimte waar wij in anderhalf jaar tijd al 20 exposities en evenementen hebben georganiseerd. Aan een paar exposities heb ik ook zelf meegedaan. Op de website www.popop.art en op Facebook vind je het programma.

2018   9 september meegedaan aan de open dag ZWERF OP DE WERF in de Houtwerf. Een kleine expositie van mijn kimono en de kimono’s van Mode met een Missie, waar ik vrijwilligerswerk doe in het naaiatelier.

2018  8 september Deelname aan THE BIG DRAW op het Hertogplein in Nijmegen. Samen met Charlotte Ankoné en Inge Leuverink: 50 tinten Groen. Een doorschijnend papieren gordijn in vele kleuren groen met beestjes en blaadjes uit de natuur.  Op donderdag lesgegeven op de Talita Koemi School en in groep 3 van een basisschool in de Hazenkamp.

2018   22 april Deelname en organisatie: EXPOOOST in de ateliergebouwen in de Vlierestraat/Elzenstraat. Groot succes: 500 tot 800 bezoekers. Samen met Joos van de Zanden, Frank Waaldijk en Wilbert Doorakkers een open dag georganiseerd. Alle ateliers waren open, er was kunst te zien in de gangen en de open ruimtes. Er was theater en muziek.  Zelf had ik werk in het atelier hangen De Horizon en een Schoolbord in de open ruimte (over school en mijn moeder die in 1968 overleden is).

2018   Sinds een jaar ben ik een nieuwe richting ingeslagen. Vanuit mijn fascinatie voor wat er achter de horizon is, maak ik werk dat landschappelijk en abstract is. Ik werk met en op papier, karton, plakband en alles wat ik maar tegenkom.

2016   november Deelname en organisatie: KUNSTLICHT in de Splendor. De expositie trok 800 tot 1000 bezoekers! Georganiseerd samen met Marjoke van der Plassche en Eline Tasma. Ateliers waren open, er was kunst en toegepaste kunst te zien. Mijn werk lag op de grond in de gang en hing aan de muur. Het ging over sporen en dan vooral over sporen die je met je meeneemt in het leven en die je zelf achterlaat.

2016   Afgestudeerd aan de Schilderkunst-opleiding van Arendonk.

2015   Deelname en organisatie: KUNST OVER DE GRENS / KUNST GEHT UBER DIE GRENZE  6 en 7 juni 2015. Op boerderij Richtersgut in Kranenburg lieten 45 Nederlandse en Duitse kunstenaars hun werk zien. Samen met Marlous Arnold georganiseerd. Mooi werk op een prachtige locatie, fantastisch weer en veel bezoekers. Kijk op onze Facebookpagina!

 2015  Samen met Marlous Arnold een nieuwe stichting opgericht: KUNST OVER DE GRENS.

2013   In augustus 2013 heb ik samen met Marlous Arnold en met ondersteuning van Wouter van Balveren het ZWEMBADOOSTFESTIVAL georganiseerd. Het was fantastisch. Het zwembad werd gesloopt: Het water was uit het zwembad en kunst, theater en muziek namen er bezit van. Het filmpje geeft een goed beeld.

Ik deed zelf mee met badhokjeskunst en een filmpje over het water dat voor de laatste keer tot stilstand komt in het zwembad.

2012   Mijn eerste solotentoonstelling in De Refter te Beek Ubbergen. Grote schilderijen over mensen op de vlucht, gecombineerd met foto’s en mijn bestek-installatie.  Zie hier het persbericht van De Refter.

2008 en 2010   Dicht in de Buurt, Nijmegen Oost, organisatie + deelname expositie Dicht in de buurt 

2009   Duo expositie in De Refter, met Ingrid Geerdink.

2006/2007/2008 Upgrading gedaan bij Artez in Arnhem.

2005 Vooropleiding kunstacademie bij Artez in Arnhem.